Citate favorite

  • Gustave Flaubert: “Nu citi, precum copiii, ca să te amuzi, sau precum ambiţioşii, ca să înveţi. Nu, citeşte ca să trăieşti.”
  • Carlos Ruiz Zafón: “Cărţile sunt precum oglinzile: vezi în ele doar ce deja exista în tine.”
  • Cecilia Ahern: “Cred în magia cărţilor. Cred că în anumite perioade ale vieţii noastre suntem atraşi de anumite cărti. Fie când ne plimbăm printre rafturile unei librarii fără nicio idee despre ce vrem să citim și deodată ne găsim faţă în faţă cu cea mai potrivită și  perfectă carte. Fie când din întâmplare dăm peste un străin sau un prieten care ne recomandă o carte pe care în mod normal nu am alege-o niciodată. Cărțile au această abilitate de a-și găsi drumul în viata noastră.”
  • Marcus Mabry (Condoleezza Rice si drumul ei catre putere) Un incident similar s-a petrecut pe vremea când era o negresă adultă. Rice se afla la Stanford Shopping Center, tot de sărbători, alături de prietenul ei, Chip Blacker. Într-un magazin Macy’s, ea a cerut să vadă niște cercei.  Vânzătoarea i-a arătat articolele ieftine. “Nu am cerut să văd tinichelele. Te-am rugat să-mi arăţi bijuteriile de calitate” a corectat-o Rice. “Vânzătoarea a spus ceva printre dinți, a spus Blacker, însă Condi a auzit-o. Să spunem că acel ceva începea cu un N.” “Condi a spus: <<Poftim?>>. Tânăra nu a răspuns. Iar Condi a continuat: << Hai să lămurim un lucru. Te afli în spatele tejghelei pentru că trebuie să muncești pentru şase dolari pe ora. Eu sunt de cealaltă parte deoarece câştig mai mult. Şi vreau să văd bijuteriile scumpe.>>”
  • Ursula K. Le Guin ( Mâna stângă a întunericului): ”- Dacă urăsc Orgoreynul? Nu, de ce aş face-o? Cum poţi să urăşti o ţară sau să iubești alta? Tibe vorbește despre asemenea lucruri, eu n-am abilitatea lui. Eu cunosc oameni, orașe, ferme, dealuri, râuri și stânci. Știu cum toamna, razele amurgului scaldă un luminiş pe o colină. Dar ce rost are sa înconjuri toate aceste lucruri cu o graniță, să le dai un nume și să te oprești cu iubirea acolo unde numele încetează? Dacă îți iubești tara înseamnă să urăști ne-ţara? Atunci nu-i bine. E o simplă iubire de sine? Asta-i bine, dar nu trebuie să faci din ea o virtute sau o profesiune… Aşa cum iubesc viaţa, iubesc şi dealurile Domeniului Estre, însă genul acesta de iubire nu are o frontieră a urii. Iar dincolo de aşa ceva sunt ignorant, sper…”.
  • Okakura Kakuzo (Cartea ceaiului): ”Fiecare noua ceașcă de ceai are propria individualitate, e rezultatul unei armonii irepetabile între apă și foc, întruchipează o tradiție unică, are o poveste de spus, care e numai și numai a ei, și e menită să conțină frumusețea pura.””Să visăm, așadar, la evanescenţă şi să gustăm frumusețea ascunsă în nimicnicia lucrurilor.”
  • Richard Stengel (Calea lui Mandela: Lecţii despre viaţă, iubire şi curaj): ”Avem nevoie de eroi, deoarece există foarte puţini. Nelson Mandela este probabil ultimul erou pur-sânge de pe planetă. El este simbolul sacrificiului și al dreptății, fiind venerat precum un sfânt de către milioane de oameni. Însă această imagine e unidimensională. El ar fi primul care v-ar spune ca este departe de a fi un sfânt – iar aceasta nu e falsă modestie.”
  • Oscar Wilde (Importanta de a fi Onest): ”Eu chiar nu vad nimic romantic la o cerere în căsătorie. Este foarte romantic sa fii îndrăgostit. Dar nu este nimic romantic într-o cerere clara. Sigur, poți fi acceptat. De obicei, chiar ești, cred. Şi apoi toată exaltarea se termină. Întreaga esență a romantismului sta în incertitudine. Dacă vreodată mă voi căsători, cu siguranță voi încerca să uit asta.”
  • Alice Năstase (Dincolo de bine, dincoace de rău – despre iubire): ”Cumpăr haine fără sa-mi pot motiva prea bine alegerile și mi s-a întâmplat nu o dată să ajung acasă și să constat că n-aş putea îmbrăca niciodată ce-am scos din punga de la mall. Mă încăpățânez să iubesc bărbați pe care-i vreau smulși din lumi ce-mi sunt pe de-a-ntregul străine și, după nesfârșite luni de plâns și trudă, mă fulgeră durerea că n-aş putea viețui nici o singură zi lângă cel pe care am luptat sa-l îmblânzesc. Şi-atunci mă-ntreb, hotărâta să râd, pregatită să plâng: ce ţinute de toamnă a tinereții să aleg? Ce conduite mature, pentru anotimpurile ințelepciunii, să adopt? Am nevoie, urgent, de un stilist pentru viaţă.”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: